Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Begravningsblues

Stanna alla klockor, stäng av din telefon.
Be hunden sluta skälla. Bege dig hemifrån.
Tysta musikanterna, få stopp på prat och glam.
Låt sorgens skaror samlas och gå till kistan fram.

Låt stridsflygplanen sväva och hacka himlen röd
med bokstäver i blod: Han Finns Ej Han Är Död.
Låt duvorna marschera i tunga, stumma led
som gråklädda soldater vars vapen har lagts ned.

Han var mitt nord, mitt syd, han var mitt väst och öst.
Han var min märg, han var min hud och hettan i mitt bröst.
Som universums grus och sand för evigt skall bestå
så var han kärlek som ej dör. Men han dog ändå.

Blås bleka ljusen ut, släck alla stjärnor ner.
Skruva sol och måne loss, de behövs ej mer.
Sopa skogen bort, häll havens vatten ut.
Låt hoppet stilla ta i svarta natten slut.


W H Auden: Song IX
Svensk tolkning: Tommy Martinsson 2010-08-13
(reviderad 2012-10-04)




Bunden vers av Tommy M
Läst 1540 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2014-10-22 12:33



Bookmark and Share


    Tommy M
Om ni vill använda denna text i något sammanhang, hör gärna av er till mig! e-post: andtruten@hotmail.com
tel: 0738-419177
2020-05-07

  Marita Ohlquist VIP
Grattis till
NYA MEDLEMMARS TEXTER
2014-11-02

  Marita Ohlquist VIP
Bra text!
Går in i själ och hjärta.
2014-10-24

    Bexiee
Så himla vacker text.
Får mig att tänka tillbaka.
Tack!
2014-10-22

  louisegirl
Berörande vackert!
2014-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Tommy M