Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kattastrofer

 Skillnader – kattastrofer

Till skillnad från Sotis
tvättar jag mig inte i sängen

Till skillnad från Sotis
buffar jag inte med mitt pälsklädda huvud
och vill bli klappad runt öronen
under hakan, över nosen och morrhåren

Till skillnad från Sotis
biter jag inte försiktigt och kärleksfullt
den jag älskar
och möts av ett ömsint Nä-nä-nä…

Till skillnad från Sotis
har jag ingen lång och stilig svans

Till skillnad från Sotis
drömmer jag inte om att fånga och döda
de där fantastiska flygande varelserna

         *

Till skillnad från husse
ligger jag inte och sover utan päls
och trynar och vänder mig under ett täcke

Till skillnad från husse
har jag ingen makt över kylskåpsdörren

Till skillnad från husse
hoppar jag gärna upp
och balanserar ovanpå en dörr

Till skillnad från husse
är jag övertygad om att
stoppade stolsitsar och ryggstöd
är fitnessverktyg för manikyren

Till skillnad från husse
krafsar jag inte över vita papper
hållande någon spetsig sak i tassen

 

    Kärlek i mörkret

”I mörkret är alla svarta katter svarta”, viskade han flera gånger.
    Och han klappade detta mörker, detta svarta, spinnande mörker. Han sa att man inte skulle kissa i sängen, man ska kissa i lådan. Och man ska inte bitas, om än aldrig så kärleksfullt. Vi människor tål inte det, vi har för dålig päls.
    När han senare hörde krafset av sand, sa han rakt ut i mörkret: ”Duktig misse det, ja, duktig misse…”




Fri vers av Tommy M
Läst 324 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-05-05 15:24



Bookmark and Share


  Nanna X
Perspektiv på katter och människor - krafsa med spetsig sak i tassen var bäst ; )
2019-05-05

  överlevaren VIP
Underbar text om våra fyrbenta familjemedlemmar....katten är en
självständig individ med roliga egenheter.
2019-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Tommy M