Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i Norrland hava vi ett Indien

på marknivå luktar gruvan pengar
under jord luktar den blod.
järnmalm väcker törsten i mannen
djupet väcker hungern i mig.

men ingen inser vidden
i vad som har blivit förstört
när skogar blev kalhyggen
ängar plöjdes och blev åker.

någon har rullat ut
ett nät över mig och
tunga europavägar dundrar
förbi sjöar och samhällen.

och godset ska någon annan stans,
till någon annans nytta.




Fri vers av enjolive
Läst 205 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-10-24 22:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

enjolive
enjolive