Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

millenial

världens ände
är en platt och färglös skärgård
jag såg den i en dröm
ensam på en kringdrivande skuta

på öarna
hade andra skutor gått på grund
de guppade illavarslande
deras skrov i samspråk med stränderna

en hjälplös tristess
tittar upp vid horisonten
glaserar mig med dött ljus
jag har alla förutsättningar

mitt medvetande
kör sig ner längs kusten i en röd bil
söker efter parkeringsplats
hamnar längre och längre från havet

jag offrade
ungdomens oförutsägbara sus och dus
hoppades på vuxenhetens trygga ro
men ingenting: blev lämnad kvar




Fri vers av enjolive
Läst 158 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-01-19 16:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

enjolive
enjolive