Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vara

Sitta
på uteservering
beställa vitt vin
vara vit
vara nöjd över en sista
sommarkväll den första oktober
ha stickad tröja under trenchcoat
vara vit medelklasskvinna
prata med kollegorna om kollegorna
gå in för att använda toaletten
ta hudlotion efter tvålen
smeka sina vita knogar mjuka.
Titta på förbipasserande
läsa sms
skicka sms
vänta på svar.
Upp längs Swedenborgsgatan
lyssna på kollegan
som ligger i skilsmässa.
Gå mot Skanstull
ha nio Götgator i kroppen
efter nio år i stan
vara vit tjej med fast anställning
vara ingen mans slav.
Bli omsprungen av tonåringarna
i rulltrappan ner
möta en blick
vänta på ett tåg
vänta på sms.
Leta lysknappen på den
beiga hallväggen
vara beige
kolla jobbmailen
en sista gång för kvällen.
Äta nudlar och ballerinakex till middag
ingen ser
dricka folköl
se Aktuellt
vara vuxen.
Spola varmvatten i disktrasan
vrida ur
torka diskbänken ren.
Vara vit
med hyresrätt
borsta vita tänder
släcka lampan
dra ner gardiner
somna.




Fri vers av enjolive
Läst 151 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-10-01 22:30



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En vardaglig betraktelse som ger läsaren frihet att själv tolka in om varat är av godo förnöjsamt eller lämnar spår av övrigt att önska.
2020-10-01
  > Nästa text
< Föregående

enjolive
enjolive