Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det modiga minnet


Blottat samtal av klarhet

Hemgjord hyllning till Dionysos
eller till någon annan rankad dröm  
Strömmande värme sprider sig
toppad med ljusgrön frukt och mörkgrön ört

Varför försvinner åren bort så fort, pappa P?
För varje ny kunskap du bär på min dotter, desto mindre blir världen
Men hur leder en mindre värld till kortare tid?
Ju mer du lär dig desto kortare tid tar det att utföra, utforska och förstå.
Så om jag flyttar till Mars kommer tiden då att gå långsammare?

Blöta droppar faller både i stora och små mängder
Sakta övergick långsamheten till kortheten
Mörket är för påtagligt
stjärnorna är bortskrämda
Tomhet

Kära barn jag har aldrig varit på Mars.
Ok.
Du är ju mycket äldre än mig pappa Poet, hur snabbt skyndar din värld, om min snart har sprungit ifrån mig?
Min försvann för länge sen, tills jag beslöt mig för att finna den igen.
Hur gjorde du det?
Jag stannade upp, slutade jaga den och tittade in i eldens lågor, luktade på naturens gåvor och kramade om dig min kära dotter.
Du gör det inte lätt för mig pappa P! Men tror jag förstår dig, är dock lättare sagt än gjort..
Så sant.

Att veta kan skada
Skada kan smärta
Smärta i hjärta

Fingrarna snuddar vid dina armar
handen smeker din kind
den vackra djupa själen blockerar dina blåa ögon
Behöver mitten av ditt bröst nära mitt
bara för en kort stund
en sekund

Eller

Ett blottat samtal av klarhet




Fri vers (Fri form) av Blue Bird
Läst 215 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-10-25 19:05



Bookmark and Share


    tramp
åren går och dina texter är alltid lika välkomna även efter lång bortavaro.

vi har alla våra liv att vårda.

Här fångar du tidens gång där årsringar läggs på varandra. Pappa Poet äger en visdom en sanning och jag gläds åt din text

tack.
2014-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Blue Bird
Blue Bird