Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sorg efter mitt livs trognaste vän, min älskade hund, min Felice


Rekviem vid Kositräskbäckens dansande vatten


Kositräskbäcken, med sitt över stenar dansande vatten,
hejdar min vandring i midsommardagens bländande ljus.
Fladdrande fjärilstankar omvandlas till en genomskinlig
skimrande bubbla som faller ner i det forsande vattnet -
nu är den på väg men vad är dess mål? Kanske mot din
grav på botten av sjön där bäcken rinner ut? Den sjö där
du lekte under dina få levnadssomrar långt här uppe i norr.
Mina tankar söker sig oavbrutet på de mest skilda vägar
mot ett möte med dig min Felice. Det forsande vattnet för
min tankebubbla allt närmre dig och jag känner hur lyckan
stiger inom mig för jag vet att du vet, där någonstans
"bortom blommorna och sången", att jag aldrig glömmer dig.
Min saknad är som bäckens vatten, den söker sig via sin fåra,
ibland häftigt ibland lugnt, fram mot ständigt samma mål.
Kositräskbäckens mål är den vackra sjön Åmträsket vid
Klovabergets fot. Mina tankars mål är att finna ro för min
saknad efter dig mitt livs trognaste vän, du min älskade
hund, min Felice.

EW




Övriga genrer av ew
Läst 190 gånger
Publicerad 2014-10-26 15:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ew