Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Elias

Elias är min frisör
från Syrien.
Han är skicklig
och intressant.
Dessutom
har jag råd.
Han ifrågasätter
mitt byte av landsdel.
"Ni svenskar är asociala".
Han provocerar.
"Du lämnade ditt hemland".
Min logik är skör.
"Jag hade inget val",
säger Elias
"Inte jag heller",
svarar jag och minns.
Skratten när jag försökte förstå.
Vi tystnar.
Jag blir fin i håret.
För 150 kronor.



.








Fri vers av Lehva VIP
Läst 373 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2014-10-26 20:10



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fin dialog med många bottnar .
2014-11-27

  genni VIP
Det du skriver etsar sig fast inombords...
2014-11-03

  Marita Ohlquist VIP
Fantastiskt bra text!
Stor applåd!
2014-10-27

  walborg
Suverän kortnovell
2014-10-27

  i af apa
en hel film - till
priset av en biljett
hur är det möjligt,
Fru Häggström...?!
2014-10-26

    ej medlem längre
En härlig text!
2014-10-26

    ej medlem längre
Tycker om det öppna i dialogen. Mycket tomrum/tonfall (egna hjärnspöken) som skapar atmosfär.
2014-10-26

  Anya VIP
Jag får det till fyra olika skikt i texten. diktarjagets som ska klippas, frisören från Syrien, frisörens och diktarjagets syn på flykt, diktarjagets barndomsminnen....

Det är mycket svårt att så komprimerat berätta flera historier samtidigt. Det kräver att man litar på läsaren, att läsaren ska se bakom orden... Du lyckas!
2014-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Lehva
Lehva VIP