Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath


Ord på en servett

De är många som inte lyssnar
på musiken från en scen

ordet i centrum
på olika sätt

någon tar för sig
av tiden

väggen är röd
orden olika

värderas med tystnad eller sorl

så minns jag paret på tåget
som klippta ur en modetidning

han i blå polotröja och skepparkavaj
hon i kappa
och hatt lätt på sned

läpparna röda
handväskan mitt i knät

telefonen som ringer
handkrämen som plockas ur väskan
gnids in finger efter finger
handflatan, handryggen
mellan fingrarna

ryggen stel, blicken sneglande
osäkerheten gnider finger efter finger
tills samtalet är slut

lampskärmen ovanför vårt bord
är en blommig veckande kjol
i mitten grönt tyll

på en scen söker sig orden
trevande framåt

i år stannar löven
länge på träden

tornet lyser i natten

intill en busshållplats

© Eva Langrath 2014




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 449 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-10-31 23:13



Bookmark and Share


  Havsbris
inte mycket jag kan säga, du äger vännen, scenen :o)

2014-11-27

  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2014-11-04

  Ljusletaren
Du berör verkligen med dina ord. Älskar orden för de kan sägas och betyda så mycket och det fick du fram bra i texten/kram
2014-11-04

  Lärling
Mycket bra!
2014-11-01

    eva m h
Målande och intressant som alltid
2014-11-01

  Göran Strömqvist
...så minns jag paret på tåget
tom
handväskan mitt i knät...

Mitt i prick!

2014-11-01

  Fredrik P. VIP

Avrundningen är en helt underbar haiku.

"länge på träden

tornet lyser i natten

intill en busshållplats"
2014-10-31

  KYREUS of Sweden
Bogart & Bacall?
2014-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP