Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En tekst.


Livet langs fortauskanten



I dag er det
gåtene som rår

de som ligger
langs fortauskanten

høstløvene som
pryder gatehjørnene

ingen snø i sikte
- enda


Så nære de føles
- minnene om
sommeren

de varmer godt
nå som luften
har blitt kjøligere


Ute høres den
gryende trafikken

- gatelysene er slukket
og frisørsalongen på
hjørnet er i gang med
dagens stykke skjønnhet


Høstløvene pryder
gatehjørnene

- ingen snø i sikte
...
I dag er det
gåtene som rår

de som ligger
langs fortauskanten

- blant tyggegummi
og gamle handlelister
...

Så mange føtter som
har gått her langs gaten
iført sko i alle mulige
farver og fasonger -

- om fortauskanten
kunne snakke
så skulle jeg sitte der
og lytte - på alle historier
om de som gikk - hastet avgårde
om de som stanset opp
og reflekterte -

om de som kastet
- om de som plukket opp
...
jeg skulle lytte
- uten å analysere

alle historiene
- alle menneskene
...

Så mange føtter som
har gått her langs gaten
...


Om fortauskanten
kunne snakke -

så skulle jeg sitte der
og lytte -


- men i dag


er det gåtene


- som rår




Fri vers (Fri form) av Nina.K
Läst 192 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-11-05 08:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Hypnotiskt, man går samma väg som berättaren nästan i ett moln, i en drömlik känsla av att vara vid något underbart
2014-11-05

    ej medlem längre
Fint!
2014-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Nina.K
Nina.K