Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


Slutet på mitt destruktiva förhållande med Döden

Men det bor en liten djävul I oss alla
Ett litet monster som livnär sig på utsöndrat salt
Som tänder eld på våra skratt
Och viskar till oss
Att lyckan bor i flaskan
Eufori kan man bara inhalera

Han har målat streck på mina armar
Och det är han som har valt vilken färg
Mina tankar ska lysa i
Och han lät mig tro att vi var vänner
Och jag förlitade mig på allt han sa
Fann lite kärlek i hans iskalla hat

Jag slutade helt streta emot när han drog i mina trådar
Och tillslut var jag bara en marionett
Som inte kunde göra annat
Än att skrika
När allt gick åt helvete

Men man kommer till en punkt
Där man inser att man inte själv kan återta kontrollen
Att man är alldeles för trasig
Slutkörd och svag
För att orka ta sig tillbaka till ögonblicken
Där man kan välja att vara glad

Jag trodde nog att det betydde
Att allt som fanns att göra då
Var att låta djävulen leka klart
Och sedan fick man äntligen försvinna

Men nu har jag gett trådarna till någon
Som frågar först
Vilken arm jag vill att hon ska dra i
En hjärnskrynklare
Vars mål är att jag ska kunna gå själv
Tillslut

Men hon kommer behöva slåss med min djävul
Och jag har lättare att lita på mörka krafter
Sådana som jag känner så väl
Än de uttryckt vänliga som jag är livrädd för

Det bor en liten djävul i oss alla
Men jag ska sluta älska min




Fri vers av Flicka Nummer Elva
Läst 202 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-11-06 14:30



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Beskrivande målat på nåt vis, tungt men ändå naket ärligt
Applåder!
2014-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Flicka Nummer Elva
Flicka Nummer Elva