Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

återtankar om dödssynder

avund, frosseri, girighet,
hämnd, lättja, otukt, vrede -
sju gamla dödssynder
florerar nu som förr

forskarna tävlar om
att bevisa de alla är
genetiska, naturliga,
reaktioner för överlevnad,
beror på hormoner, blodgrupp,
sjukdomar, diet, miljö...
på att vi skall sprida
våra gener, fylla
jorden med våra
ättlingar, ta över klaner,
vinna krig och mark,
få makt...

har vi kommit så långt
sedan urminnestider?

sakta, sakta utvecklas
människosläktet,
bor på jorden, odlar mark

låtsas att oljan räcker
hur länge som helst, -
eldar på, förstör naturen -
som ingenting hade lärts




Övriga genrer av Tarantaran
Läst 190 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-11-07 12:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran