Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Farsdag...





En farsdag fylld av fäder som försvann;
som flydde, lämnades, svek eller dog.
Så många sätt att sakna lämnar nog
en vilsenhet och misstro mot varann.

Ett hål som föder frågan: Vem var han
som inte hade tid, som döden tog?
Hur lät hans skratt, jag undrar hur han log?
Hur vet jag om min minnesbild är sann?

Vem var min far, vem är jag för min son?
Blir jag hans ledljus, eller hans demon?
Vi lever dock ur eget perspektiv:

Jag är min egen son, jag är min far.
För varje val jag gör, vart steg jag tar
så har jag ansvar för mitt eget liv.











Bunden vers (Sonett) av OmE
Läst 343 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-11-09 21:26



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Text som sjunker in och ligger kvar en stund!
2014-11-10

  Nanna X
gillar moralen. och verskonsten förstås.
2014-11-09
  > Nästa text
< Föregående

OmE
OmE