Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Leksoldat

Vi trodde på vad vi blev tillsagda att se,
vi gjorde vad ni såg
och gick ut med barns trogna ögon,
vår enkla verklighetsuppfattning,
vi lekte krig
Hollywood och massmedia fostrade vuxna
Vuxna fostrade barn till underhållningens lekkrig

Vårt självständiga tänkande dog,
innan vi ens fick försöka något annat
För vi skulle leka krig,
i hur-fascinerande-döda-är-på-TV:s namn
Vi slogs för era tankar och ideal,
bakom flaggor och ord som aldrig stoppat en kula
Och vi gav precis vad vi fick
Av dem har förblindat sig själva med
Att krig och skillnader är den enda mänskliga mening
De vill att vi ska leka krig

Och vi stannade upp och grät,
men vi skulle fortsätta leka krig
Tillsagda för vi grät när vi kunde slåss
Dem sa att ni var annorlunda oss
Sedan att vi kunde få leka precis vad vi ville,
och vi valde att leka krig,
hjärntvättade till att det måste vara så

Så gråt, leksoldat, gråt




Fri vers av Jim Friberg VIP
Läst 292 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-11-09 13:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jim Friberg VIP