Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ego



I jakten på den enda
att dela livet med
Kråkan äger skorstenen




Bunden vers (Haiku) av njila
Läst 557 gånger
Publicerad 2006-04-05 13:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En etologisk studie
med så få ord...
:))
och en fin haiku!

/H
2006-04-06

    ej medlem längre
Oj! Vilken association, vilken vändning! tänker jag först med tanke på rad tre... Vår strävan att hitta/behålla en enda... ställs mot en kråka som ockuperar en skorsten, och (kaske) tror sig äga den...

Sen blir jag lite osäker: kaske handlar även första delen om kråkan, de sägs ju vara monogama... och då handlar andra delen om ett bo på skorstenen - men sätter kråkorna bo där...? I såfall är hoppet mellan rad två och tre är inte så stor som jag trodde, och "ägandet" är inte så laddat...

Formen. Dikten består av två meningar, markerade med versaler. Den första består helt av en adverbial konstruktion - känns, förstås, ofullständig, vilket är på andra sidan inte ovanligt i haikusammanhang... jag skulle ändå peta bort inledande i:et, då skulle jag inte vänta på huvudmeningen.

Sen konstaterar jag bara att du har gått ifrån din stränga syn på 5-7-5, även på längd av 17 stavelser...

Som fri haiku är den intressant. Funderingar på äktenskapet?

:) /M
2006-04-05

  Gunwale VIP
Den här hade jag velat hitta på själv... ;-) Tack!
2006-04-05
  > Nästa text
< Föregående

njila
njila