Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en gammal text om borderline; som stöd till alla som kommer i kontakt med det på något vis


borderlineminnen; med känslor och betydelser



någonting litet
rubbade tillvaron,
senare visste ingen
vad det var -
kanske en bild ur barndomen,
trötthet, leda, allt det
orättvisa:
att talanglösa, tråkiga
människor lyckas eller
har tittat på dig på
ett visst sätt...,
ömkande - som om de
förstod,
som om de var kapabla
hur mycket de än
försökte ( ! )
...du brukade säga: att vilja är
inte att kunna
att kunna är att offra sitt liv ( ! ),
arbeta 16 timmar om dagen ( ! ),
utröna alla eventualiteter, pröva
allt!, ha tur; nätverka, vara briljant...

detta allt och mera...

detta eviga stridande
( utan orsak! ),

bara känslor
ingen fattade


**************************

( Licentia poetica, - om ingen längre
levande person, starka minnen lever )




Övriga genrer av Tarantaran
Läst 248 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-11-13 14:13



Bookmark and Share


  petter rost
Din text berör, min vän, och berättar mycket för oss som kommit i kontakt med det på något vis – ett levande dokument att skjuta in den tämligen kantiga diagnosen.
2014-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran