Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Polyester


Tillbaka till mynningen. Tillbaka.

Tonerna väger tungt på ryggen. Dammet rispar hornhinnan mönstrad. Och de små stenarna skapar blod under fötterna, men framåt är enda vägen. 

Tillbaka. Tillbaka till det torrlagda. Till benens ursprung. Till ljudet av det okända resande. Och smärtan som alltid bär framåt.

På andra sidan. Sitter de införstådda. Dricker kaffe med dopp och delar nyheter. Så beklaglig är världen, men blommorna, ack blommorna doftar så gott.




Fri vers (Fri form) av AgnesP
Läst 238 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-11-14 22:30



Bookmark and Share


  Fredrik Gaefke
Tycker extra mycket om dina texter som du kreerat sista tiden. Bravo!!!
2014-11-15

  Nanna X
en utanförskapets vandring, läser jag. tung men inte utan mening.
2014-11-15

  Stefan Albrektsson
Hela texten har en stark tyngd, en känsla instängdhet. Flera välformulerade passager som tar tag i mig, som tex: "Till benens ursprung". Jag kan läsa slutmeningen dubbelt: cyniskt/ironiskt eller ljust/hoppfullt.
2014-11-15

  Bengt H VIP
För mig letar sig orden tillbaka till sitt ursprung i sin dikt. Som "mynningen" ligger bara rätt i munnen. Sedan bilder, arketyper.

Förstår inte alls titeln i din dikt, men resten känns naturligt, inte alls konstgjort.
2014-11-14
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP