Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


Från himlen

Från himlen
ser jag en man
som krattar gräs
i sin trädgård

Omgiven av rosor
clematis, kaprifol
och kärleksört
samlar han ihop
högar och lägger
utanför tomten

Från himlen
drabbas jag ibland
av längtan till livet
när jag ser denne man

Snart kommer han
att dricka kallt vatten
och lägga sig i en skön säng

Sedan kommer han att sova
och drömma att han svävar i himlen

och tittar ned på en man
som krattar gräs i sin trädgård

och bli lite avundsjuk på denne man
för att han får gå omkring i paradiset
en stund och arbeta med sina händer




Fri vers av Respons VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-11-16 15:50



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Rogivande fin målbild du har målat med fina ord. Har läst att det är fridfullt däruppe men ändå så finns längtan ned ;.) Det fick du med här/ kram
2014-11-19

  Emelie Hansen
Precis så målande en dikt någonsin kan va. Så fint på alla sätt och vis!:)
2014-11-17

  Epione VIP
Borde ha förstått att det var du, ingen beskriver bilder md ord som Glänta.
2014-11-17

    ej medlem längre
Så bra du fångar det där med att se på andras vardags-lycka.. så lätt att den övervärderas när man ser den utifrån. Som att på sin kvällspromenad se in i upplysta fönster och tänka på hur andra lever så lyckliga liv.
2014-11-17

  Veven
Trösterikt vemod. Känns fint att läsa.
2014-11-16

  Marita Ohlquist VIP
Texten sjunker in och ligger kvar en stund.
Väcker tankar och känslor.
2014-11-16

  Larz Gustafsson VIP
Då har du tydligen inte insett vad himlen är.
2014-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP