Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En repris Om livet här och nu Girigheten och egoismen utarmar både i stort och smått.


Vägen genom Törnrosdalen är nödvändig för att bli medveten

Vi är alla hitkomna till Törnrosdalen
för att lära oss om de vackra rosorna
som inte kan plockas

Lärdomarna här kan bara förstås
genom upplevelse och känsla

Rosorna är gudomligt vackra och
doftar himmelskt och lockar med
förförelse

men

allt som vi klipper av och gör till
vårt eget förgås, vissnar och dör

Det är ingen fara för det finns så många
olika sorter och tjusarkraften är lika stor
hos var och en

Det tar lite tid att inse att det finns stora
risker, varje ros har taggar några är mycket
giftiga och sticket gör ont.

Trots faran ser man att de flesta plockar
med förtjusning, smärtan efter rostaggar
går över med vila och avhållsamhet

Det finns gift i dessa taggar som är beroende
framkallande och man kan se hur dessa
människor bär taggarna synligt.

Kanske gör de det för att visa de yngre, oerfarna
att här på jorden gör man sig illa och får lida
när man girigt vill äga det som bara är ett lån.

Många undervisar och förklarar men inser att
dessa erfarenheter med sår och smärta bara kan
genomlevas för att bli till förståelse.

Allt eftersom åren går lär sig fler och fler att
de viktigaste är att njuta av stunderna och gå
varsamt fram med allt som finns i den vackra
Törnrosdalen.

När prövotiden är över och man lärt sig att
det man lånar ska man vårda och vara rädd om
är det tid att lämna tillbaka den kropp som
också var ett lån som skulle förvaltas och vårdas eftersom
den under lång tid varit din själs hem.

Det är underbart när stunden är inne och du
får vända hem igen där du fullt medveten är
överallt och ingenstans och oändligt fri!














Övriga genrer av WyS VIP
Läst 476 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-11-17 17:34



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Insikter och öppnande av sinnen ..Mycket bra ;) kram
2014-11-19

    ej medlem längre
Oändligt vackert och klokt Wys!
2014-11-18

  M:tin
Fint!!!!
2014-11-17
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP