Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

att släppa taget



fukt.
fukt som dryper nerför tinningarna.
jag ser en kulle om jag böjer mig ner.
två om du inte hade rest dig
så fort du känt dig klar.

jag var inte klar. men det gjorde dig inget.
du var en skepnad.

en skepnad längs ändlösa
tankegånger,
en punkt i en tideväv redan klar.
en årsgammal händelse.
det är förbi för så längesen
men berör ändå,
precis som vin som blir bättre
och bättre.

precis som vin - beskt.
beskare och ännu beskare.
jag är kvar i din tanke
och du blir inte av med mig.
jag tar det sura, klordoftande,
och sväljer.
ingen ler, har jag någonsin sett annat än
skadeglädje glida över dig?
du är besk
hela din uppenbarelse kväljande.


jag sätter fingrarna i halsen
och så var det bra med det.




Fri vers (Fri form) av smintellivis
Läst 246 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-11-17 20:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smintellivis
smintellivis

Mina favoriter
Haiku 01