Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Klicka på pilen får du höra (om du har rätt sorts spelare installerad) Hela inspelningen av Beethovens 4:a med Daniel Barenboim som dirigent finns på https://www.youtube.com/watch?v=ctBqW5e16YM Andra satsen börjar efter elva minuter


Dialog

Två unga musiker spelar tillsammans
på klarinett och fagott
De sitter mitt i en symfoniorkester
Det de spelar ingår i en symfoni
Andra satsen i Beethovens fjärde
Konserten äger rum i Royal Albert Hall i London
Orkestern består av mestadels unga musiker
De är palestinier,israeler,araber, egyptier,irakier
De är från länder där det råder krig och konflikter
Länder där människor indoktrineras till att hata och frukta
och där oskyldiga dödas eller får sina liv förstörda
Orkestern heter West-Östlicher Diwan
Den har skapats av människor som tror på musikens förmåga
att få människor att se varandra som bröder och systrar
oberoende av tro och nationalitet
Deras uppgift är att återskapa skönhet
som uppfanns för över två hundra år sedan
och som för alltid kommer att finnas som en fristad
och vederkvickelse för människors själar




Övriga genrer av stenhur VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-11-22 13:05



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Seit umschlungen millionen... (Schiller/Beethoven Symf.9)
2014-11-22
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP