Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
TYGPÅSEN


PUSSELBITEN

Jag föds på denna jord,naken och ren.
I min hand håller jag en "TYGPÅSE".
I den ligger början och slutet av mitt liv....PUSSELBITARNA.
Med iver öppnar jag påsen.
Häller upp bitarna på ett "BORD".
Vissa med framsidan upp,några med en grå slät..BAKSIDA.
Först letar jag febrilt efter alla kanter,och alla bitar som bländar mig med alla sina
vackra FÄRGER
Nu börjar jag lägga grunden till mitt LIV.
Plötsligt ser jag,att jag är inte ensam om att lägga PUSSEL.
Där sitter många runt mig med likadana BITAR.
Vissa har precis börjat "BYGGA"
Andra är till hälften komna...några har få bitar kvar att LÄGGA.
Åren går,och jag bygger fortfarande mitt PUSSEL.
Ibland lämnar jag BORDET.
Vet inte hur jag ska få ihop BILDEN.
Men jag måste fortsätta bygga mitt LIV.
Vissa försöker att FUSKA.
Ett försöka att LURA livet.
Genom att ändra PUSSELBITARNAS form.
Allt för att påskynda en LIVSPROCESS.
De grå bitarna har jag undviket så långt det GÅTT.
Men nu måste jag börja använda dem,jag kallar dem för NARREN/JOKERN
Jag lyfter upp en "GRÅ"bit
Den är lika grå på "FRAMSIDAN"
Som den är på "BAKSIDAN"
Jag känner mig "LURAD"
Hur ska jag nu slutföra "PUSSLET"
Inget ser ju ut som jag TROTT
Nu har jag inte chans att se hela "BILDEN"
En vänlig SJÄL,sitter bredvid mig.
Vänder sig om och LER
Han ger mig en pensel och en PALETT
Jag tittar,och LER tillbaka
JAG SKA NU SJÄLV "MÅLA" DE GRÅ BITARNA.

MIN FRÅGA ÄR !
Fuskar du med livet?
eller använder du PENSELN OCH PALETTEN?!
JAG SKA FÖRSÖKA MÅLA MINA "GRÅ BITAR"

Ann-Louise







Övriga genrer (Drama/Dialog) av skapelse2009
Läst 154 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-11-26 13:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

skapelse2009
skapelse2009