Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

på teatern ikväll












scenen, och när han kommer ut
ser han. när jag vänder min fickspegel
syns. mot honom döden i reflektionen. om det hade
ett ansikte så är det hans. pergament
till hud, mot hand mot fot mot pannben.
skelettet hans hänger på. utsidan
släpar hans kall jämte. rösten
är tillgjort dov men ju högre han talar
desto närmare kommer viskningarna
från andra sidan av våra. ansikten,
medan han talar om sorg.

- - -
han säger:
ingen kan ta ifrån dig sorgen
- - -

min själ genom den och ut. lirkas från
obemärkt till plötsligt saknad. underhudsfett
efter plågsam svält



















Fri vers (Fri form) av Anachronism
Läst 259 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-11-27 20:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
som i en claude-spegel
2015-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Anachronism