Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TILLSAMMANS BILDAR DE EN HELHET





Mitt liv är som ett lapptäcke


Bitarna är olika stora
färg, form och mönster varierar


De flesta bitarna är hela och fina
några slitna till bristningsgränsen




Fri vers av Marita Ohlquist VIP
Läst 369 gånger och applåderad av 37 personer
Publicerad 2014-11-28 08:57



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
inspirerande får mig att vilja syihop mig med orden... ;)
2019-11-04

  Alicia Stenfors
Så är det nog för alla.
2014-11-30

  bittemi VIP
En vacker bild ger din liknelse!
2014-11-30

  Heikki Hellman
Du talar fint i metaforer!
2014-11-30

  Angel of love
Ett liv i ett täcke.
2014-11-30

  ResenärGenomLivet VIP
Fin liknelse...
2014-11-30

  Klara Ord VIP
Precis så! Så väl uttryckt. Och de hela och fina bitarna hjälper till att hålla ihop det hela. Men om allt vore helt och fint, så blev det kanske lite för perfekt? Alla bitarna fyller sin plats.
2014-11-29

  Valter Örn VIP
Ja så är det ju när man tittar tillbaka!
2014-11-28

  walborg
Ett levande liv
2014-11-28

    Dan Myrbeck
Väl vävda ord.
2014-11-28

  Lehva VIP
Oj. Så fyndigt skrivet.
Jag är också ett lapptäcke...många av de slitna delarna har jag lärt mig att tycka om... Andra är den felande länken. Svåra att titta på och spröda av sorg.
2014-11-28

    ej medlem längre
Ett mycket vackert och innehållsrikt lapptäcke..
2014-11-28

  Veven
Det är allt det olika som gör lapptäcken så vackra.
2014-11-28

  Lars Hedlin
Mycket bra genomfört och tänkt!
2014-11-28

  ingenmening
Att likna helhetens delar med ett lapptäcke är en av dom bästa liknelser jag läst.
2014-11-28

  Respons VIP
Livet som lapptäcke är ingen dum liknelse!
2014-11-28

    ej medlem längre
Ett vackert och säkert varmt lapptäcke har du.
2014-11-28

  louisegirl
Så fint fångat <3
Bravo!
2014-11-28

  Anya VIP
Intressant att se att bara några delar är slitna...det är så lätt att generalisera.
2014-11-28

  ULJO
Vilken klockren jämförelse
2014-11-28

    ej medlem längre
Ja, det gäller bara att älska sitt liv - man har ju inget annat!
2014-11-28

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket bra liknelse!
2014-11-28

  ~Snöflinga~
Ett vackert täcke <3
2014-11-28

    Bo Malte
det är så det skall vara....
2014-11-28

  Stefan Albrektsson
Ja, vi är nog allihop lapptäcken och trasdockor. Fint fångad, personlig bild!
2014-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP