Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Discodrottningens natt

Discodrottningen tar på en silverperuk
Ler mot sin strålande spegelbild
En sista pudring med glitterstoft
Natten börjar nu

Dansen är hennes och musiken
Livet är här och nu
I discokulans blänkande gnister
Vet hon vem hon är

När musiken tystnar står hon ensam kvar
Blundar inför lysrörens bländande sken
Sminket har blandats med svett
Och silverhåret hamnat på sned

Fötter som nyss dansade svävande lätt
Haltar nu med tunga steg
Discodrottningen vet att det är slut
När dagen gryr

I sängen tar hon ett glas champagne
Och till det en tablett
Hon hoppas få sova till nästa natt
Då dansen börjar på nytt




Fri vers av Sjörövarbabe
Läst 687 gånger
Publicerad 2006-04-06 15:39



Bookmark and Share


    KimberleyR.
Tumme Upp *

:P
2006-06-02

    KalleLager
Galant och jag känner mig lite sorgsen när jag läste den här. Snyggt flyt, hur som helst... Kunde vara ett kortfilmsmanus.
2006-04-29

  Absinius
Jävligt härlig. Riktig Dejavú känsla. Det bästa är att jag såg henne på finlands färjan i påskas. Gillar att hon går från vacker skönhet till totalt sliten.
2006-04-24

  Calendula
En härlig text!
2006-04-06

  unhappyvoices
Woooosh.
den här var bra!
2006-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Sjörövarbabe
Sjörövarbabe

Mina favoriter
Åkallan
Spetälskarinna