Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrevs till en körfest med soppa. Mel.Visa vid vindens ängar.


Soppvisa.

Det är så skönt att få äta soppa.
Det kan man göra var enda dag.
Det är så härligt att skeden doppa
och känna värmande välbehag.

I tallrik,mugg eller små terriner,
där kan man sörpla och äta fint.
Med vanligt öl eller fina viner,
bland många mänskor och mer intimt.

Om den är redd eller klar i färgen,
om den är kokad på rostig spik.
Den går att äta i dal på bergen,
i hemmets vrå eller på ett fik.

Buljong och nypon och kanske ärtor,
med klimp och grädde och punsch med färg.
I vasaloppet man lindrar smärtor
med blåbärssoppa vid Evertsberg.

Det är så skönt att få äta soppa.
Det kan man göra var enda dag.
Det är så härligt att skeden doppa
och känna värmande välbehag.




Bunden vers (Rim) av Tor-Björn Gustavsson VIP
Läst 348 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-11-29 15:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Gustavsson
Tor-Björn Gustavsson VIP