Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


På kyrkogården

Det finns barn
som inte behöver hålla
en vuxen i handen
på väg till kyrkogården

Ingen behöver vara rädd
för den vassa krattan
som håller ordning på småstenarna
eller de stillsamma duvorna
som vinkar på gravstenarna

Om vi är tysta kan vi höra kören
av oknytt och mumlare
som längtar efter solnedgången

Min hand kan hjälpa din hand
att hålla i vattenkannan

Det krävs minst två
för att de döda
skall kunna njuta av duschen




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-11-30 22:36



Bookmark and Share


  Kjell Åhsberg
Fint skrivet om ett besök på kyrkogården med barn. Att hjälpas åt skapar samhörighet, vilket tydligt framgår i texten.
2014-12-01

  Marita Ohlquist VIP
Dagens första lästa text.
Tack för den!
2014-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP