Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alternativ adventsdikt


När första ljuset brinner
får julhysterin en nystart
och överspända själar
vrålar klanglöst: jul snart!

 När andra ljuset brinner
syns nån med ljus i frisyren
och de som anat julstress
kan kräkas över bestyren. 

När tredje ljuset brinner
är så gott som allting gjort
till dess att tanken slår en:
- jäklar, alla julkort! 

När fjärde ljuset brinner
kanske prydas det nån gran
och en och annan hetsigt
raggar julklappar på stan.




Bunden vers (Rim) av Loffe
Läst 841 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-12-01 21:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Loffe