Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samvetsdesertör

Ofullkomligheter hindrar mig att ro i land
när ur omdömet dilemman springer läck.
Jag flyr och tafatt stoppar huvudet i sand
till dess att besvären nog är väck.

Jag tänker på vänner som strandsatta har blivit
för att svårigheter bultat på min dörr.
Tänker ock på fränder som åt sidan jag drivit
trots att de i sinnet står mig nära - nu som förr.

Inget har jag till försvar om avskyvärda murar,
vilka skapar vrede, bestörtning och protest.
Jag vill åter få balans, veta hur jag oron lurar
och orädd kunna tänja där skon klämmer mest.




Bunden vers (Rim) av Loffe
Läst 359 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-08-26 18:48



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria


Tack!

Ord som når rakt in i hjärtat och väcker tankar !

Reflekterar...en gör så gott en kan, kunde en ”bättre då” så gjorde en det då eller hur?
Nu är nu...

Tack!

2021-11-06

  Larz Gustafsson VIP
Många deserterar från sina samveten.
2015-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Loffe