Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om nylonstrumpor. Och feminism.

Jag e jävligt förbannad nu

Orättvisan gnager som ett popcornskal mellan tänder
Som nedhasade nylonstrumpor mellan knävecken

Jag e jävligt förbannad nu

På att det inte e någons fel
Och att det är felet

Förbannad på dom som klarar sig för lätt
Och står där och gnäller

om att flyget till Thailand var försenat med en timme 

och att de polska byggarbetarna valde fel fog i spaavdelnigen

efter en tolvtimmarslördag


och rekommenderar mig en matkasse med rutavdrag för att underlätta

 

Jag är jävligt förbannad nu

För att heltid inte räcker

till fil och flingor


För att 13 år på högskolan inte räcker

till varsitt rum

Eller vinterskor och glasögon

 

Jag e jävligt förbannad nu

 För att skillnaden mellan mig och dom

är att jag är enastående

och saknar guldring. Å vänster hand. 

och det gör mig jävligt förbannad nu

 

För att kämpa inte räcker 

Fast tandköttet blöder

Och att andra ägnar heltid åt PT

och Ernstsyndrom

 

Jag e jävligt förbannad nu

Det är någons fel
Och det är felet

Och det gnager mig som ett par nedhasade nylonstrumpor
Oavbrutet

Jag e jävligt förbannad nu

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av HanKa
Läst 394 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-12-06 00:22



Bookmark and Share


  petter rost
Jag ber dej Hanka: sluta aldrig vara förbannad! Och dela, som här, med dej av din ilska – den behövs, den är frisk, den är värd att mångfaldigas!
2014-12-06
  > Nästa text
< Föregående

HanKa
HanKa