Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inspirationen kom härifrån: http://skrolla.se/25-kusliga-maklarbilder-pa-den-italienska-skrackon-som-ar-till-salu


Övergivet mentalsjukhus

Taket och väggarna i den här korridoren
rasade in för tio år sedan

här har stått tomt
långt längre än så


psykosskriken hörs ändå
ekar mellan väggar ikväll
och tidigt på frostmorgon

(det är frost varje morgon nu)

behöver inte öppna dörren
till kontoret
som fortfarande luktar cigarr
den ligger en bit bort

förvånansvärt hel

möss, råttor, termiter
har ätit upp stoppningen i stolen
som snurrar och har hög rygg

superskurk/doktor Forconi
namnskylten har någon visst stulit
säkert


det ligger en docka på golvet
ser ganska ny ut
i en värld som är trasig finns det inte många
som fortfarande har huvudet kvar

det hänger på trådar
kanske ramlar av om
någon plockar upp och skakar om

dockan får ligga kvar fridfullt
ovetande om att all sorts
kärlek hade dödat henne




Prosa av Gerda
Läst 284 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-12-06 20:41



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det värsta mentalsjukhuset är det som omger mentalsjukhusen.
2014-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Gerda
Gerda