Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
solrosfrön till frukost kan så ett frö :)


Det är en ros utsprungen

Under mörkblått valv bakom vintertäcke
kurar grön liten grodd utan spira och äpple
en drottning likväl som av vår vill bli kysst
snöflingor singlar uppå ligger tyst

När vårvindar viskar gomorr lilla vän
sträck på dig nu, din törst släckes sen
förankra din rot låt stjälken få sväva
blicka sen ut över sippor och näva

Och kronan på verket är klargula blad
som solen du lyser gör var mänska glad
du bjuder på frön till bevingade små
samt till filen där jag lägger dem uppå

Nu visslar jag glatt som fågeln på gren
fast längtar visst något till sommarens scen
även om snön litet singlat idag
minns jag sommar med lust och välbehag















Bunden vers (Rim) av prima donna
Läst 284 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-12-13 19:22



Bookmark and Share


  jimrsbjorklund
Du får säga åt den där rosen att ta det lite lugnt.
Springa ut sådär bara, mitt i fikat.
2014-12-15

  Lars Hedlin
Tycker mycket om denna text!
2014-12-14

  ULJO
Vacker lyrik
2014-12-14

  Stefan Albrektsson
Fint rimmat och med varierade rytmer som ger liv - precis som den ljuvliga solrosen. Ja, tacka vet jag vår/sommar! Fint!
2014-12-14

  TrollTörnTrappan VIP
Åhå, här börjar det redan bli vår, minsann! Redan innan tomten har kommit... Jag kör också solrosfrön (och eko-chokladpulver) i filen.
2014-12-13

  Ronny Berk
vacker bild, fintänkt poesi, ja !
2014-12-13

    ej medlem längre
"över sippor och näva"..
tycker om orden..norrländskt på nått
sätt..kram fina du!
2014-12-13
  > Nästa text
< Föregående

prima donna