Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tiden är förbi nu

 

 

När jag cyklade som barn skrapade jag fötterna i marken. Jag utmande alltid ödet, ville cykla fortare och fortare. Det var något med spänningen att aldrig veta hur snabbt det kunde gå.

Jag tog alltid mina egna vägar, valde de mest snåriga buskarna att krypa igenom, jordgetingarna gav mig andnöd.

Utanförskapet var tydligt, jag kände mig aldrig hemma där...bland flickor med flätor, fina skor och gulliga klänningar.

Jag var fel redan vid födslen, så måste det ha varit...

~

Vuxen och lägenheten gråter. Ramar faller ner på golvet, glaset skär in i fötterna och det är nu jag borde känna mig som hemma.

Jag blev slängd till någon utanför min dörr, jag vet fortfarande inte hans namn. Men han bar mig varsamt för att senare slänga mig ner i en bädd.

Inget gör ont om man stänger av.

Mina blommor har vissnat, det känns ganska ok. Blomster här inne känns tragiskt, för här ska det gråa reagera, kanske blötas av tårar någon gång, men bara någon gång...

 




Övriga genrer av genni VIP
Läst 321 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-12-08 19:47



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2014-12-11

  Lars Hedlin
Så bra framfört med inlevelsefull ton!
2014-12-09

  Chawa VIP
Jag läser svårmod och stor uppgivenhet... utanförskapet berör... Allt började ju så bra en gång med äventyrslust och stark egenvilja... Hur kunde det bli så här... Starkt text!
2014-12-09

  anits VIP
Starkt och mycket berörande
skaldat!
2014-12-08

  M M Mannheim VIP
"Tiden är förbi" och inte bara det för "ur led är tiden" också!
2014-12-08
  > Nästa text
< Föregående

genni
genni VIP