Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur boken " Stäppvargen "


H. Hesse om människor med en dimension för mycket; citat



"...vi med större anspråk
vi med längtan,
med den där dimensionen
för mycket
skulle över huvud taget
inte kunna leva
om det inte utom denna
världens luft
funnes en annan luft
att andas,
om det inte utanför
tiden också
funnes en evighet,
och den är det
äktas rike...Men
till evigheten hör också
bilden av varje äkta
handling, kraften i
varje äkta känsla,
även om ingen vet
om det och ser det
och skriver upp det
och bevarar det
till eftervärlden.
Det finns ingen
eftervärld i
evigheten,
bara samtid. "






Övriga genrer av Tarantaran
Läst 218 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-12-08 22:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran