Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lånad bild


Extraval

Nu stundar ett nytt år

Viktigt extraval i mars står

Det gäller få landet på fötter

och kapa alla unkna rötter

 

Slut på omvänd Robin Hood-taktik

där fattiga avstår till den som är rik

Danderyd och Täby utnyttjar mest RUT

Det förekommer knappast alls norrut

 

Sjuka måste bli friska inom ett år

Vetenskapen säger att det inte går

Alliansen är däremot tvärsäker

att påtvingat arbete alla sjukdomar läker

 

Arbetslösa har piskan över sig vinande

Ansvariga ministrar ses fånigt flinande

Resultaten i skolan allvarligt tryter

medan skolpengar ur landet ymnigt flyter

 

Välfärden i landet Svea hotas

om vi inte från högerextremer botas

Låt oss fortsätta att samhället bygga

och mellan partier skapa en brygga

 

Nu ställs samhällsnytta och människovärde

emot egennytta och marknadsvärde

Till Sveriges riksdag; Sansa er!

landets väljare uppfordrande ber 

 

Med SD har klimatet blivit kallt

Deras agerande omkullkastar allt

Politik utan ideologi bör förfalla

Rösta är att välja samhälle för alla

 

Låt tjugohundrafemton bli det år

vi riktig vändning i politiken får

Lyft fram samarbete i skrift och tal

med förhoppning om ett Gott Nytt Val

 

© Kjell Åhsberg




Fri vers av Kjell Åhsberg
Läst 290 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-12-11 17:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du beskriver verkligheten på ett poetiskt, enastående Bra sätt!

Bokmärker!
2014-12-12

  Respons VIP
Bra Kjell! Du rimmar dig fram till en god politisk start på det nya året.
2014-12-11

    ej medlem längre
Läste i en artikel:"Maktvittring glimmade i alliansledarnas ögon.".... När de gick till krismötet. En olycka kommer sällan ensam.
2014-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg