Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vadan och varthän?

Jag funderar som gårdstomten i Viktor Rydbergs dikt Tomten.

Jag tänker på alla människor man mött under årens lopp. Jag ser tillbaka på dessa män och kvinnor mitt i deras levnad. Fulla av entusiasm och levnadsmod. Vissa mycket empatiska; andra egoistiska och ibland onda. Men alla med kraft i vad de företagit sig.

Men nu är alla dessa borta. En del människor som varit mycket framträdande i det som de varit engagerade i, och de har sett ut att blomstra av hälsa och energi.

Så- helt plötsligt är de bara borta. Det gör mig undrande över vad som är meningen med livet. Men den bistra sanningen är att det inte finns någon egentlig mening med livet. Livets egen mening är att livet skall föras vidare genom reproduktion. Vi delar detta med alla växter och djur- allt levande. 




Övriga genrer (Kåseri) av Valter Örn VIP
Läst 512 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-12-11 21:35



Bookmark and Share


  Magica VIP
Tänkvärd text. Ja, julen påminner endel av oss om den ensamhet som finns. Dessa högtider där man på något vis ska finna den ultimata trivseln och gärna umgås med mängder av folk med, s.k "nära och kära", där matrealism styr och överallt omkring oss lyser reklamer om vad vi "behöver"....
Medans jorden går under av all överproduktion och miljöförstöring...
2014-12-18

  Ingrid Trolle
Tankar som oftast
kommer när julen,
tomten och stjärnan
i toppen på granen
nalkas.
Fint skriftat
2014-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP