Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Frivillig ensamhet är en njutning, ofrivillig ensamhet en helt annan sak!


Dubbelsidig ensamhet

Vissa dagar startar alldeles för tidigt

det är där i min futtighet som jag brakar ihop

 

Ensamheten plöjer djupt ner i centrala nervsystemet

där krälar den intravenöst utan mänskliga drag

 

Dubbelsidig smärta från två världar

den inre och yttre

 

Livsviljan har förlamats

Men jag är inte rädd för döden

 

Ensamhetens famntag är värre

den kommer att döda på ett mer utstuderat sätt




Fri vers av Connie
Läst 331 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2014-12-12 02:11



Bookmark and Share


  Knickedick
övrrdrifter för att få poänger är effektfullt

2014-12-20

    ej medlem längre
Så stark och gripande text. Ensamhet kan döda, särskilt om den är total.
2014-12-13

  Lehva VIP
Stark och mycket, mycket igenkännande.
2014-12-13

  Magica VIP
Håller med Lars.
Kram!
2014-12-13

  Valter Örn VIP
Här i poesins gemenskap är du inte ensam.
2014-12-12

    Dan Myrbeck
BerörandeBra, får mig att tänka på min text:

https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1721749

2014-12-12

  ResenärGenomLivet VIP
En text som berör...
2014-12-12

  Lars Hedlin
JA ensamheten kan slå på många plan även då den ibland är självvald..kram
2014-12-12

  Carl Mikael Fäldt
En text så full av allvar och insikt-kan jag inte lämna utan att bokmärka!


2014-12-12

  Ingrid Trolle
Du har en living spirit som
inte många har och många
avundas dig. Därför är jag
säker på att du kommer
upp ur den här gropen.
Vi är många som tycker
mycket om dig och stöttar
dig. Du är inte ensam. Du
når oss när du vill.
2014-12-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Ensamhet är fint om man väljer den. Inte om den är påtvingad. Känner för dig, min vän!
2014-12-12

  WyS VIP
Kram...vi är alla ensamma! Kortare stunder speglar vi oss i våra medmänniskor! Alla behöver vi beröring och närhet.
2014-12-12

  Marita Ohlquist VIP
Kram!
2014-12-12

  Jeflea Norma, Diana. VIP
njut av självständighet, som nordisk kvinna du vet, kan ha interaktion med folk när du föll för det.kram på dig /Diana.
2014-12-12

    Svarte Petter
Ensamhet var länge det enda jag brydde mig om. Jag älskade min ensamhet, med korta avbrott. Men oavsett om det är självvalt eller inte, så är människan (de fkesta av i
oss) i grunden ett flockdjur. Det gäller bara att hitta sin egen flock.
2014-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Connie
Connie