Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Marknadskrafterna spänner bågen

I dag kan man se på nyheterna i TV att välgörenhetsorganisationernas second hand-butiker skall tvingas redovisa moms, vilket de varit befriade från tidigare. Det anses att de konkurrerar med vanliga butiker. Detta innebär att priserna måste höjas väsentligt och det kan bli svårare för t.ex Röda Korset och Frälsningsarmén att få avsättning för varorna och därmed mindre intäkter till hjälpverksamhet.

Ett annat meddelande i dag innebär att Stockholms Stadsbibliotek måste ta bort ca 800 E-böcker från sitt sortiment. Anledningen är att bokförlagen höjer avgifterna för utlåning så pass att det inte är möjligt att behålla dessa böcker i utlåningslistan.

Bokhandeln anser att de får sälja för få böcker.

Marknadskrafterna är inte att leka med.

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Valter Örn VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-12-11 22:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP