Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag tror på julen

Jag tror på julen
på glöggen och på ljusen,
som brinner i granen
där inne i husen.
Låt nötterna knäckas
och skinkan skivas.
Sätt på Kalle Anka
för här ska firas.

Jag tror på tomten
som på en Gud bland andra.
Må tvivlarna tystna
och låt tomten vandra.
Från dörr till dörr
med värme och glöd.
Han tänder en låga
hos var levande död.

Jag tror på vemod
och på ensamhet.
Vad som finns här inne
är min hemlighet.
Man talar om stjärnor
när människor dör.
Om smärtan i bröstet
hos dom som förstör.
Men vila från smärta
och från det som tär.
Dagar som dessa
när julen är här.




Bunden vers av Lehva VIP
Läst 396 gånger och applåderad av 17 personer
Utvald text
Publicerad 2014-12-12 22:14



Bookmark and Share


  Eunice
vad fint.. blev alldeles rörd
2015-01-14

  KattenKin VIP
Vackert och nära så jag smälter inför min egen julprotest! Förstår att den blev utvald, grattis!
2015-01-13

  ResenärGenomLivet VIP
Tycker om din dikt...att fokusera på det som känns bra...
2014-12-14

    ej medlem längre
En underbar text med fina rim.
2014-12-13

  bittemi VIP
Vilken underbart fin text!
2014-12-13

  Anya VIP
Tycker om texten, särskilt sista strofen när julen tappar lite av sitt glitter. Tycker särskilt om:
"Vad som finns här inne
är min hemlighet. "
Jaa vi har alla vår egen relation till julen och till Gud...
2014-12-13

  i af apa
så fint om julen...!
2014-12-13

  Annie b'larsson VIP
Underbar text om det ljusa och goda, det positiva som också finns. Vackert och sunt om det som faktiskt är. Den här gjorde mig glad.
2014-12-13

  Marita Ohlquist VIP
Bra text om julefrid!
2014-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Lehva
Lehva VIP