Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bla bla bla Jag ser på tv




Genom stengator i en gammal bil
Sitter två herrar i finkläder
Talar ett språk jag inte kan

Kliver ut och ser sig omkring i solen
Vandrar i trappor som leder någonstans

Men vart?
Jag hör pianot som spelar bakom dörren
Och någon öppnar

Han är gammal och iförd morgonrock
Välkomnar med en fast hand
När han tänder sin cigarett

Slå er ner säger han
Och vi sätter oss i hans tygklädda soffa
Ser på när skräddaren syr upp hans kostym
Mäter skulderbladens bredd genom skjorttyget

Vad gör dom
Vad tänker dom göra
Jag blundar och fantiserar

Ser hur näthinnan formar bilder och färger
Men ingenstans tar dom vägen

Så jag ser igen
Öppnar ögonen
Och ler åt mannens buskiga ögonbryn
När han går sin väg





Fri vers av Tess74
Läst 175 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-12-12 22:55



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Stark som fan
2014-12-13

    Sefarge VIP
Uj! Dikt som tar tag.
I Känslominnets
Kavalkad.
Ruggigt bra!
Tack.
2014-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Tess74
Tess74