Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite julnostalgi.


I VÄNTAN PÅ TOMTEN

När vintern
sig ruskat och skakat
... sin vita päls.
Strött ut den!

När mörker går mot kvälls.
När mor sen, i stugan bakat
och pyntat,
är julen välkommen.

Då tisslas och tasslas, det om den
om tomten skall komma.
Efter all väntan... så trött
barnen slutligen somna
så skönt och så sött.

Ja det dröjer ej länge förrän
julen åter vankas
och står inför dörren
då där det bultas och bankas.



Gurra




Övriga genrer av gunnnar nylund VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-12-13 14:52



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
....men mor i stugan släpper inte in han,för erfarenheterna lärt att tomten är på fyllan vareviga jul.
2014-12-17

  Larz Gustafsson VIP
Det är helt OK att hjärntvätta barnen med tomten. Men nämner man Jesus sparkar hela etablissemanget bakut.
2014-12-13
  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP