Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När Sverige kom till Världen


Jag ställde mej vid en äng
en rasande eftermiddag intill en väg
stod du intill de närliggande bostadsområderna

och tiggde
medan fåglarna ovan
skrattade

Jag stod där
och hörde en bil komma

Jag hörde människor som ville flyga långt bort
och som skrek åt henne : åk hem !!!

De stod i en kö i ett dis som aldrig ville släppa igenom
ett dis som förföljde dom hela branten ner till korridorer och salar som hade ett endaste syfte

att förgå
av tystnad
och död

Hur mycket än hennes ögon försökte möta deras var det som om just detta dis kommit för att stanna.

Denna dårarnas tid som sitter i vår pleditsal

En flock neofascister som ropar efter ett nyfött rike

Ur denna nedmonterade och urvridna demokrati som gått rakt ned i dom rikas fickor och som sugit ur varenda själ av liv,

varenda känsla av kultur liv och rörelse

och byggt upp ett tempel av tystnad, rädsla och förlamning




Prosa av Lars Gullberg
Läst 233 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-12-17 12:29



Bookmark and Share


  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Fin stämningsåtergivande poesi.
Sparar.
2014-12-17

  Nanna X
som en myt.
2014-12-17

  Anya VIP
Jaa detta med tiggare är komplext. Du fångar det bra!
2014-12-17

    Sefarge VIP
Skärskådande
Beskrivning.
Tack för
Titten!

2014-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg