Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


Jag var redan trasig, det var aldrig ditt fel

Du var aldrig demonen
Som vuxit parallellt med mig
Sedan jag var fyra år
Du var aldrig blodet jag grät
För att jag inte kunde se något vackert
Du var inte fåglarna som jagade mig
Och giftet jag svalde
För att jag inte orkade stå upp
Inte röken jag drack
För att förgöra mina andetag

Men i ett mörker jag redan bodde i
Den dagen du skrev bort mig från ditt liv
Förvandlade jag dig till orsaken
Till allt som inte längre betydde någonting
Och allt det som gjorde så jävla ont
Jag trodde du var den som förstört mig

Men du var ju ett läkemedel
Jag blev allt för beroende av
För du dränkte mina demoner
Du plåstrade om mina sår
Jagade bort alla fåglar
Tog alla gifter ifrån mig
Hjälpte mig att andas

Jag ersatte hela mitt destruktiva beteende
Med dig
Och när du försvann
Hade jag glömt hur det kändes
Att brottas med mörkret ensam
Och allt blev ditt fel
Men det var aldrig ditt fel, det var verkligen aldrig ditt fel




Fri vers av Flicka Nummer Elva
Läst 367 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-12-18 01:40



Bookmark and Share


  emsutan
Igenkännande!
Bra skildrat.
2017-06-14

  Kajsa Karin VIP
En bra text med tänkvärd insikt!
2014-12-21

    ej medlem längre
Kloka ord förmedlade så man kan ta på smärtan som finns bakom dem. Utvecklingen av diktjaget synes mig vacker och hoppfull.
2014-12-18

  Maiah VIP
Oj det här är smärtsamt, insiktsfullt och ett nytt perpektiv för mig som läsare!!! Måste bokmärkas!
2014-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Flicka Nummer Elva
Flicka Nummer Elva