Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aforismerna av Kirsi Rinnesalo, översättningarna av en god vän


savolaxaforismer på finska och svenska

Naara itelles ennen ku muut kerkiää.
Skratta åt dig själv innan andra hinner.

Anna kaikkes vuan elä periks.
Ge allt men inte upp.

Ne tekköö jotka ossoo; jotka ee ossoo
ne arvostelloo.
De gör som kan; de som inte kan
de kritiserar.

Kompastelu voep estee kuatumisen.
Snubblandet kan förebygga fall.

Liian paljon hyvvee on ihanaa.
För mycket av det goda är underbart.

Ikkee tulloo vuan vanhaks ee
tarvihe tulla.
Åldern ökar men gammal
behöver man inte bli.

Jos mieles tyhjenöö, elä
unneuta katkasta iäntä.
Om ditt sinne blir tomt,
glöm inte att stänga av ljudet.

Jos ymmärrät kaeken, oot
varmasti käsittännä viärin.
Om du förstår allting, har
du säkert missförstått.

Misteepä sen tietää mihinkä
pystyy ennen ku kokkeiloo.
Hur skulle man veta vad
man är kapabel till innan
man prövat.

Et ossoo naatiskella jootilaesuuvesta
jos siulla ee oo paljo töetä.
Du kan inte njuta av att slappa
om du inte har massor att göra.




Övriga genrer (Satir) av Tarantaran
Läst 230 gånger
Publicerad 2014-12-20 23:22



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
läser och tänker på hur mycket som gått förlorat för mig (och många andra) med Savolaxrötter när språket inte finns hos oss
2014-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran