Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gott nytt år

Nu slår klockan
årets sista slag
vi ser tillbaka
med stort välbehag
men blickar framåt

Nu höjer vi glaset
och briljerar en skål
det gamla blir glömt
för uppsatta mål
och det oskrivna

Nu färgas himlen
av silver och guld
en nyårsraket
utan skam och skuld
för framtida segrar

Nu skrivs det nya
på blanka blad
ett nytt år börjar
över land och stad
med nya möjligheter

Nu ger vi ett löfte
om bättring och bot
en framtid stabil
på en säkrare fot
att hålla hela året

Nu ropar vi högt
ett gott nytt år
tar vänner i handen
för framtiden vår
och allt som ska hända

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 2317 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2014-12-30 20:05



Bookmark and Share


  Connie
God fortsättning, jag önskar du får kärlek i mängder!
2015-01-04

    ej medlem längre
God fortsättning fine poetvän!
2015-01-03

    Dan Myrbeck
Gott Nytt 2015!
2015-01-02

    ej medlem längre
Suveränt som vanligt - Gott Nytt År..
2014-12-31

  Eva Helene VIP
Ja, det gör vi - Gott Nytt År!
2014-12-31

  Lars Hedlin
GOTT NYTT ÅR!
2014-12-31

  Lena K Nilsson VIP
Tack för en fin nyårsdikt ... och Gott Nytt År!
2014-12-31

  louisegirl
Tack för denna fina nyårs dikt..
Gott nytt år!
2014-12-31

  Teresia Ridell
Så vackert skrivit !
Önskar dig också ett Gott Nytt År !
2014-12-31

  Marita Ohlquist VIP
Tack min vän för din fina text!
Önskar dig Ett Gott Nytt År!
2014-12-31

  Catharina Edin VIP
Gott nytt år, kompis!
2014-12-31

  Marianne Räf
Vilken fin nyårshyllning, Uljo!
Ett Gott Nytt År för alla på
Poeter. se!! :D)
2014-12-31

  Ingrid Trolle
Skönt att lägga det gamla
bakom sig och se framåt
En härlig dikt om förväntningar.
Önskar dig ett lyckligt, framgångsrikt
GOTT NYTT ÅR!
2014-12-31

  Fredrik P. VIP

Gott Nytt År när det är dags!
2014-12-30

  Kjell Åhsberg
Du rimmar in det nya året så vackert. Tack och Gott Nytt År!
2014-12-30

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ett nytt år på
dörren gläntar
vi väntar, präntar:
För oss som vår nästa
blir det allra bästa om
mycken glädje
oss vill gästa...
GOTT NYTT ÅR!
**************


2014-12-30

  Maj-Lis VIP
Fint skrivet...och ETT GOTT NYTT ÅR
2014-12-30

  aol
Så fint skaldat och gott nytt år vännen
2014-12-30

    ej medlem längre
Så fint skaldat!


Gott Nytt År!
2014-12-30

    prima donna
Gott Nytt År! Det vilar något sentimentalt över att lämna det gamla och ta in det nya, kan aldrig låta bli att fälla en tår vid tolvslaget
2014-12-30

    ej medlem längre
Önskar dig ett Gott Nytt År och tackar för alla texter du gett oss.
2014-12-30

    ej medlem längre
Underbar dikt till det nya och kommande. Helt magiskt diktat som alltid. Gott nytt år till dig.
2014-12-30

  Johan-70
Ett nytt och härligt år till dig med.
2014-12-30

  ResenärGenomLivet VIP
Jag tycker mycket om när du skriver på det här sättet...sista raden i varje vers känns som en bonus...jättebra...
Gott Nytt År önskar jag dej...
2014-12-30
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO