Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dystra kval

Jag känner stanken
från motorvägen
och från höghusen i söder
rökmoln av cigaretter
sipprar ut runt ventilerna
ingen bryr sig om misslyckanden
där i stadens finkvarter
väntar högadelns siluetter

Hon slinker in på bakgården
för att sälja sin själ
männen står på rad
och flickan utan moral
det doftar från caféet
invid parkbänkens ensamhet
där sitter bara de onyktra
med sina dystra kval

Jag hör tystnaden kvida
mellan husens fasader
där går socialjourens folk
och någon som de jagar
han som nyss rensat flaskan
för sina sorgers skull
där någon köpte friheten
och trotsade alla lagar

Gatorna bär en tomhet
bara bortsprungna hundar
sökande sin identitet
från det kalla krigets spår
när gryningslampan tänds
vaknar de ovetande
de som går med skygglappar
genom gårdagens vrår

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 583 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2015-01-09 04:00



Bookmark and Share


  agneta pichler
Du beskriver ett samhälle
i total sanning om så dyster

mycket bra skrivet
2015-01-12

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket bra beskrivning om hur verkligheten kan vara...
2015-01-09

    Dan Myrbeck
Berörande ord.
2015-01-09

  Kjell Åhsberg
När gryningslampan tänds vaknar de ovetande.
Så sant, så sant!
Viktig text som alla borde fundera över, speciellt de styrande i samhället.
2015-01-09

    Bodil Sandberg
Underbart att få ta del av denna enormt starka välordade poesi så levande väl skildrade sorg och vardags och annaledes gator
2015-01-09

    ej medlem längre
Det känns i hjärtat att läsa dina ord.
2015-01-09

  Lars Hedlin
Bra stark och nära i känsla och utformning!
2015-01-09

    ej medlem längre
Mycket bra förmedlat i dyster poesi,
2015-01-09

  louisegirl
Starkt berörande om verkligheten
Bra förmedlat!
2015-01-09

  Connie
Verkligen bra ämne att ta upp! Det går rysningar genom kroppen! Djupt berörande. Mörka delar som många väljer att blunda för!
2015-01-09

    ej medlem längre
Stark text om den verklighet som inte alla ser - snyggt..
2015-01-09

  Marita Ohlquist VIP
Skilda världar!
Bekvämt med skygglappar för att slippa se verkligheten.
Bra förmedlat.


2015-01-09

  Teresia Ridell
Starkt skildrat om den tillvaro en del lever och andra förtränger att den ens finns..
2015-01-09

  Marianne Räf
Intressant! Socialrealism om samhällets
mörka delar. Medryckande text, mkt bra!
2015-01-09

  Ingrid Trolle
En skärpa som
skär ända in i märgen,
så sann och så berörande
och tänkvärd. En svart
sanning i ett mycket
välformat skaldestycke.
2015-01-09

    ej medlem längre
Synnerligen dyster poesi men tagen ur den bistra och sanna verkligheten. Dock välskrivet och mycket skickligt förmedlat.
2015-01-09
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO