Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När jag tänker på dig

Fälten vilar under täcke av snö
och isen ligger tjock på sjön
Fåglarna lämnade för länge sen
precis som du
och det är alldeles stilla

Stugan står tyst och väntar
Håller andan och håller ut
En lampa i fönstret
som säger "Hej,
någon vakar över mig"

Jag har ju mitt liv
men jag tänker på dig
Minns dina händer och vad de gjorde
och din blick, hur du såg på mig
med tankfullhet och glitter

Filmen spelas upp igen
Ditt varma kök med musik
Den skälvande stunden
när vi möttes i en första kyss
med smak av Beaujolais och kantarell

Sedan övergången
då du ledde mig
till sängen i rummet intill
och kläderna föll och
försvaren föll

Ja, allt kom helt nära
och blev fullkomligt då
när du fyllde och trängde ut
med ditt mjuka och ditt hårda
det där som jag bara anade förut

Du gjorde det som en självklarhet
Jag saknar det nu



















Fri vers av Louise Sparring
Läst 291 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-01-06 13:56



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
känslofyllt samt snyggt nedskrivet
2016-08-03

  Rochester
"med smak av Beaujolais och kantarell" - bra konkret detalj som stärker autenticitetsintrycket.
2015-01-10

  Lars Hedlin
Mycket bra skrivit!
2015-01-07

    ej medlem längre
Enkla ord som lämnar avtryck
2015-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Louise Sparring
Louise Sparring