Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En God och Trygg Jul önskar alla sig - särskilt barnen


trygg gemenskap - vit jul

glada skratt spänd förväntan
fritt spring och mamma ler
pappa nickar gåtfullt innan
han går ut och köper
tidningen

glada skratt spänd förväntan
barnen leker i rofylld lek
eller spralligt barnspring
ser inte när pappa försvinner
gömmer sig i modersfamn
i mammas kram

knack på dörren stampande
fötter tomten kommer
men var är far
och mor är rar

klapparna delade
barnen ler och pysslar
kryper upp i pappas knä
'vart var du pappa,
vart var du när
tomten kom'

mamma och pappa
nattar barnen med kramen
puss på kinn'
ler mot varann'
God Jul!




Fri vers (Fri form) av Junia VIP
Läst 362 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-12-22 21:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tycker mycket om den här texten som förmedlar trygg värme och gemenskap.
2015-03-26

  Ronny Berk
trevligt tänkt och skrivet; julefrid i juletid !
2015-01-02

  Lars Hedlin
Mycket vackert... Kram
2014-12-23

  Angel of love
Så ömt och fint.
God Jul till dig
2014-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Junia
Junia VIP