Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om önskningar som blir sanna...


jultankar


tänkt på tacksamhet
för det man har

att lita på den stora
planen det sägs om
att man fått påverka
före sitt liv

att allting faktiskt
är bra just nu;

hymlar du till det,
tänker jag vet hur
det skulle vara än bättre...
så har du missat
poängen med det
hela:
först du vet inte
hur du skulle må
om alla dina
önskningar slog in
just nu, inte heller
vad du skulle missa
av den utbildning
du ville skaffa
och hur och när
du skulle fylla igen
alla luckor som blev...

människan får
vid födseln en fri
vilja och sina
individuella
förutsättningar
( kropp, fattningsförmåga,
karaktär, temperament,
ursprung i något land,
släktingar, gammalt
att försonas med o.s.v. ),
rent samvete ( tabula
rasa ) att börja
forma sitt liv
efter vad hon
förmår att skapa;
är till för att göra
just i detta liv...

allting är bra hur
fel det än skulle
kännas om du
använt din fria
vilja och dina förutsättningar
så gott du kunnat och
orkat med...

livets plan är vida större
och viktigare än våra
föränderliga sinnesstämningar
och drömmar, samtidigt
är tankens makt lika
stor som rädslans - vi
måste tro lika mycket
på önskningar att bli
sanna som vi tror
att det värsta och rädslor
besannas...

fortsättning följer alltid
i nästa liv, och nästa...;
döden är en del av livet -
avstämning och planering,
största vilan, kostymbyte
utan ringande klockor...



*******************



tankarna far vidare nu,
återkommer säkert
till detta ämne









Övriga genrer (Kåseri) av Tarantaran
Läst 289 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-12-24 17:23



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra
2014-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran