Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en sen men enkel julklapp.

Vi gormar
Vi slösar
Vi äter
Vi firar
Återigen är den frusna högtiden här
med den kommer onda ryggar som bär
paket efter paket köper vi oss kärlek
glömmer vad julandan betyder
nu vi bara pengar lyder
för vad är kärlek utan pengar?
Jo värme, kramar och varma sängar
ett tack till de som står oss nära
att hjälpa de inga nämner
en tanke till de vi inte känner

Ty få har det så bra som vi har
för vissa flöder alkoholen tills vi glömmer
att barnen i sina sängar dömmer
tyngden från förebiler som bara kan svära
minnen som de små förevigt
kommer vara tvugna att bära

Vi drömmer
Vi tackar
Vi konsumerar
Dags att fatta
Att julen är mer än status och pengar
den är om att hjälpa och skänka
att vara glada och njuta
tillsammans har vi en värme vi delar
med dig, med mig och alla andra
Tack för att vi har gjort så himla mycket kul
Jag önskar eder alla en riktigt god jul.




Fri vers av skogarna
Läst 303 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-12-30 02:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

skogarna
skogarna